1. Home
  2. |
  3. Onze keten

Onze keten

Wij vinden het belangrijk om te weten waar ons vlees vandaan komt. Daarom werkt Lebon aan een transparante keten, met slechts een select aantal veehouders. Waar mogelijk brengen we ze in verbinding met omliggende telers voor samenwerking in de ketenkringloop. In 4 stappen ligt het vlees bij jou in de winkel. Ons doel is een gesloten en circulaire keten die bijdraagt aan een beter voedselsysteem. Zo weten wij precies welk dier bij welke boer op welke manier is grootgebracht. En dat is uniek!

Onze transparante keten in 4 stappen

De boerderij

Het slachthuis

Rijping & verwerking

Jouw winkel

Samen werken we aan een circulaire keten

“Mijn varkens krijgen als bijproduct heerlijke biologische appels en ander bio-fruit te eten wat uitgesorteerd wordt. Zo wordt het fruit wat niet naar de supermarkt gaat door het hebben van plekjes niet zomaar weggegooid. Zo ga ik voedselverspilling tegen. Ik lever de telers hier mest voor terug. Zo werken we circulair samen”.

Puur, eerlijk en transparant

Door deze circulaire samenwerking, zetten wij de eerste grote stappen naar een duurzame vleesketen. Naast dit, staat ook kwaliteit voorop. We werken met de allerbeste rassen. Door de goede balans tussen ras, leeftijd, voer en vrijheid levert dat het beste vlees. We weten precies waar uw vlees vandaar komt. Dat maakt Lebon puur, eerlijk en transparant. Het is onze missie om deze transparante en duurzame keten nog verder door te ontwikkelen en te blijven werken aan ons al uitgebreide aanbod.